Menu

The Chicks

The Chicks

Na hun zeer succesvolle tour door Amerika afgelopen zomer, kondigt de country-sensatie The Chicks haar wereldtournee aan. Op vrijdag 23 juni 2023 staat de driekoppige band in Ziggo Dome in Amsterdam, samen met special guest Maren Morris. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Gold Hot Ticket Package

Meer info Uitverkocht

Incl. btw en servicekosten

Gold Hot Ticket Package

  • Premium zitplaats op de zaalvloer om The Chicks live te zien
  • Merchandise item exclusief ontworpen voor pakketkopers
  • The Chicks tour laminate & lanyard als aandenken aan de show
  • Eventmedewerkers op locatie en merchandise afhaalpunt

Meer over The Chicks

Bijna 4 jaar geleden bracht het dertienvoudige Grammy Award-winnende trio The Chicks hun vijfde album uit genaamd GASLIGHTER. Dit album werd geproduceerd door onder andere de award-winnende singer-songwriter en vriend van de band Jack Antonoff. The Chicks zijn benoemd tot de bestverkopende Amerikaanse vrouwenband ooit: de band verkocht meer dan 30.5 miljoen albums en behoort als enige vrouwenband tot de selecte groep artiesten met "multiple Diamond selling releases": de band verkocht van meerdere singles meer dan 10 miljoen exemplaren. Ook de awards die The Chicks door de jaren heen hebben bemachtigd, vormen een indrukwekkende lijst: 13 Grammy Awards, 6 Billboard Music Awards, 4 American Music Awards en verschillende Country Music Assocation Awards. Het album TAKE THE LONG WAY (2016) brak alle records met maar liefst 5 Grammy Awards, waaronder een award voor "Album of the Year", "Record of the Year" en "Song of the Year".

De band The Chicks bestaat uit Martie Maguire, Natalie Maines en Emily Strayer. De bandleden zijn zo veelzijdig dat er niet één enkel woord is om de groep te omschrijven. De groep groeide van kleine band tot een cultfenomeen. Sinds hun debuutalbum WIDE OPEN SPACES in 1998, heeft de muziek van The Chicks wereldwijd fans geroerd en wordt de groep omschreven als een van de meest invloedrijke bands van deze tijd. In 2016 stonden The Chicks samen op het podium met Beyoncé tijdens de 50e verjaardag van Country Music Association Awards, samen speelden zij het nummer "Daddy Lessons". Dit nummer is de volgende dag uitgebracht als studioversie. Daar stopten de bijzondere samenwerkingen voor The Chicks niet: in 2019 bracht de band het nummer “Soon You’ll Get Better,” uit, samen met niet minder dan Taylor Swift. In 2020 kwam het laatste album uit van The Chicks genaamd GASLIGHTER.

Stay Tuned

Schrijf je in om onze nieuwsbrief te ontvangen! Je bent dan als eerste op

Schrijf je nu in!